Om oss

Anki

Jag är utbildad socionom och socialpedagog och har arbetat en del med barn och ungdommar, men eftersom både min man och jag har ett stort intresse för djur så bestämde vi oss för att starta en butik med djurtillbehör. Så hösten 2008 startade vi Mankis djurtillbehör i Asarum. 

 

Vi har idag fem vuxna schäfrar som vi tränar lydnad, bruks, IPO och lite utställning med, och emellanåt blir det en och annan tävling och utställning. Hösten 2014 köpte vi även två chihuahuor, Tyra och Bobby. Vilka energiknippen! Så små men så mycket kärlek och glädje! Den största delen av min fritid ägnar jag med stor glädje åt våra underbara hundar. Det blir många timmar i skog och mark med bland annat promenader, spår, uppletande, miljöträning av olika slag som till exempel stadspromenader, gå på bryggor och broar, balansgång på nedfallna träd med mera med mera. Oftast till fots men även på cykel några gånger i veckan. Ibland är det tillsammans med andra hundägare och deras hundar och med fika för både två- och fyrbenta i ryggsäcken!

 

Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör och har under en period varit aktiv i Karlshamns brukshundklubb inom bland annat kursverksamheten och som figurant vid mentalbeskrivningar och mentaltest. Jag har även deltagit i Svenska kennelklubbens hunduppfödarutbildning.

 

Micke

Jag arbetar sedan flera år tillbaka på Södra Cell Mörrum. Jag har hållt på med hundar i många år och skaffade min första schäfer redan på 1980-talet. Med Boss, som han hette, tränade jag både bruks och lydnad och tävlade lite i lydnad. Min andra tävlingshund var Ebafarmens Ozu "Harry". Med honom blev det ett godkänt BH-prov, LP1 och LP2. Han var även avelskorad. Med min nya kille, Ebafarmens Ziccan, har jag som ambition att tävla med i IPO och BSL.

 

Jag är aktiv i Karlshamns brukshundklubb men sitter även i styrelsen för Svenska brukshundsklubbens blekingedistrikt. I Karlshamns bk har jag tidigare engagerat mig i bland annat styrelsearbetet och inom kursverksamheten. Hundars mentalitet intresserar mig mycket och jag är utbildad testledare för både mentalbeskrivningar och mentaltest.